Máte rádi termix? Pojďme si zkusit vyrobit ten domácí s využitím tří surovin. Potřebovat budete smetanu na šlehání, měkký tvaroh a čokoládu.
Postup je úplně jednoduchý. Smetanu přivedu k varu a včas stáhnu z ohně, aby nevřela. Vložím do ní čokoládu, u nás je oblíbená ledová čokoláda a konkrétně pět kostek. Metličkou pracuji soustavně do té doby, dokud se čokoláda nerozpustí. Netrvá to dlouho, do minuty je hotovo. Potom přidám vaničku nebo kostku měkkého tvarohu a znovu promíchám metličkou. Tvaroh nikdy nevybírám odtučněný, většinou sáhnu po polotučném.
Termix už nemusíte doslazovat, protože sladký je dost. Vynikající je do kapsičky, ale je tak dobrý, že možná nevydržíte a sníte ho hned.