Teď na podzim je čas hrušek. A hruška je skvělá jako první příkrm. Jde o sezónní ovoce, které je lokální a ideálně se hodí na první příkrmy. Toto ovoce je lehce stravitelné a také má nízký obsah kyselin, je tedy i dobře tolerována těmi, kteří jsou na kyseliny v potravě citliví. Hrušky jsou skvělým zdrojem vlákniny, obsahují vitamín A, vitamíny skupiny B, kyselinu listovou, vitamín C a minerály draslík, vápník a hořčík. A jak tedy na to?
Hrušková přesnídávka krok za krokem
Hrušky omyjeme, oloupeme a pokrájíme na kousky. Uvaříme ve vodě do měkka, vodu slijeme a hrušky rozmixujeme na pyré. Poté zavaříme, nebo zamrazíme.
Hrušku můžeme kombinovat. Jak na to?
Skvěle bude chutnat s jablíčkem, nebo banánem. Buď smíchejte jablečnou přesnídávku, nebo kupte hotové jablečné pyré. A nebo banán, kdy jen rozmixujete banán a přimícháte hruškovou přesnídávku. Zkuste smíchat hruškové pyré s kouskem avokáda. Vynikající bude také hruška třeba s namletým piškotem, nebo tvarohem.