Při vaření příkrmů si možná často kladete otázku: jak uchovat zeleninové a masové příkrmy? Nejvhodnějším způsobem je nejspíš zamrazení. U nás se osvědčily obyčejná tvořítka na led. Vychlazený uvařený příkrm dejte do tvořítka na led, nechte zamrazit a vyloupnuté kostičky potom můžete dát do jedné krabičky, nebo sáčku.
Doporučuje se dávat jídlo do mrazáku co nejvíce dozadu, aby se při otevírání mrazáku neohřívalo. No a rozmrazovat je nejlepší ve velkém hrnku nebo kastrůlku ve vodní lázni.
Dejte si pozor, že příkrmy z brambor by se neměly rozmrazovat. Rozmrazením se mění chuť i konzistence brambor. Nedoporučuje se ani znovu zamrazovat příkrmy z již zamrazených surovin.
Příkrm, který vyndáte z mrazničky, již po roztátí znovu nezamrazujte. Zamražený příkrm zužitkujte ideálně do tří měsíců od zamražení.