Malinový domácí nanuk

Vyrobit si doma malinový nanuk je rychlovka, která vás navíc bude stát jenom pár korun. Hotovo máte zhruba za 15 minut.

Potřebujete: maliny, kukuřičný škrob, cukr krupici a formu na nanuky

Jak na to? Odvažte 150 gramů malin, omyjte a dejte do hrnce spolu se stejným množstvím vody. Povařte asi tři minuty. Poté propasírujte, abyste se zbavili semínek. Do směsi po propasírování přidáme směs 23 gramů kukuřičného škrobu, který ve vedlejší skleničce smícháme se 70ti gramy studené vody. Hmotu přivedeme k varu a za stálého míchání provaříme asi minutu. Směs zhoustne a ještě ji dosladíme 110ti gramy krupicového cukru. Stáhneme z varné desky a za občasného míchání necháme zchladnout. Poté umixujeme spolu s 250ti gramy bílého jogurtu.

Tuto směs naleju do nanukových forem, do které zapíchnu dřívka (najdete i na našem eshopu)

Dejte do mrazáku a nechte zmrznout asi 4-5 hodin. Výsledek je luxusní a stojí za to!  

Jedna dávka mi vyšla na 5 větších nanuků